בעידן שבו הביטחון האישי הולך ונהיה מופקר וכשהאיומים על שלומנו, ביתנו ורכושנו הולכים ומתרבים, עלינו לנקוט בכל צעד אפשרי כדי לדאוג בעצמנו לביטחוננו ולביטחון משפחתנו. נדמה כי גם במישור הביטחון האישי הבנו כולנו כי נכונה האמרה: "אם אין אני לי מי לי, ואם לא עכשיו, אמתי?". ואכן, אנשים רבים בוחרים לקחת על אחריותם את נושא הביטחון. והם מתחילים לעשות זאת באמצעות התקנת שערים חשמליים ומחסומים.
מחסומים ושערים חשמליים במרחב הביתי
במרחב הביתי ממלאים השערים החשמליים תפקיד חשוב מאין כמוהו בשמירה על שלמות הרכוש. הודות לשערים חשמליים, המוצבים בפתחו של מגרש חניה פרטי או של כמה דיירי בניין משותף, נמנעות פגיעות וחבלות רבות לרכבים פרטיים. כשרכב פרטי חונה ברחוב, ולא במגרש חניה סגור ומאובטח, הוא חשוף לפגיעות של רכבים חולפים (שגם לא משאירים פרטים), לחבלות של ונדליסטים (ניפוץ שמשות, שריטת הפח וכו'), לגניבות ולפריצות.
שערים חשמליים או מחסומים בכניסה למגרש חניה מבטיחים שכל בעל רכב יוכל להחנות את רכבו בקרבת ביתו. הודות למחסומים שכאלו כל בעל רכב יכול לשמור תמיד על קשר עין עם רכבו וליהנות משקט נפשי שמחירו יקר מפז. שקט נפשי זה נובע מן הידיעה שרכבו חונה במגרש מסודר, שמגן עליו טוב יותר מפני השחתות, פגיעות של רכבים חולפים ואפילו מפני פריצות וגניבות.
מחסומים ושערים חשמליים במרחב הקהילתי
מחסומים ושערים חשמליים ממלאים תפקיד מפתח גם במערך האבטחה ליישובים. קיבוצים, מושבים, כפרים ואפילו התנחלויות תוחמים את גבולותיהם בגדרות ומציבים בפתח הכניסה ליישוב מחסומים / שערים חשמליים. מחסומים אלו נועדו להבטיח שרק תושבי המקום יוכלו להיכנס אליו.
בישובים הסמוכים לקווי העימות, מחסומים אלו נועדו בראש ובראשונה למנוע את כניסתם של מחבלים ומפגעים למיניהם, שמעוניינים לבצע פעילויות טרור ביישוב. בישובים שביתר חלקי הארץ, המחסומים והשערים החשמליים מונעים את כניסתם של מסיגי גבול, שעלולים להפריע למנוחתם של התושבים ולפגוע באיכות החיים בישוב הקהילתי: להפריע, להרעיש, לבצע מעשי ונדליזם, לגנוב, לפרוץ וכו'.
יש ישובים שמקפידים על סגירתם של המחסומים והשערים החשמליים לאורך כל שעות היום והלילה, ובישובים אחרים המחסומים נסגרים רק בשעות הלילה. כך או כך, הכניסה ליישוב מתאפשרת רק לאחר הקשת קוד או לאחר ששומר ערך בדיקה ביטחונית ו/או זיהוי של המבקשים להיכנס.
מחסומים ושערים חשמליים במרחב הציבורי
גם במרחב הציבורי מתפקדים המחסומים כאמצעי לשמירה על הביטחון. מוסדות, מפעלים ומקומות עבודה רבים מציבים מחסומים ושערים חשמליים במטרה למנוע את כניסתם של גורמים בלתי מורשים, מחבלים או מפגעים. במקומות בילוי ציבוריים (כמו קניונים, מרכזים מסחריים וכו') ובמוסדות (בתי חולים, מוסדות ממשלתיים וכו') המחסומים מונעים את התפרצותם של כלי רכב (היכולים להיות ממולכדים) לחניון מבלי שעברו בדיקה ביטחונית. שומרים ומאבטחים הם שאחראים על פתיחת המחסומים והכנסת הרכבים, רק לאחר שנוסעיהם עברו בדיקה ביטחונית קפדנית, הכוללת בדיקת מסמכים, בדיקת הרכב ועוד.